Ansiklopedik Bilgileri Alfabetik Olarak Görüntüleyebilirsiniz.

Fotosentez Nedir?

Fen Bilimleri terimi olarak Fotosentez: 1- Yeşil bitkilerin topraktan aldıkları suyla havadan aldıkları karbondioksiti Güneş enerjisiyle birleştirerek besin yapma olayı.

2- Bitkilerin, yapraklarına renk veren maddeler ve güneş enerjisi sayesinde su ve karbon dioksidi birleştirilerek besin üretmesi.

3- Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.
Fen Bilimleri terimi olarak Fotosentez: Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla CO2 ve H2O'dan besin maddelerini üretmesidir.
Biyoloji terimi olarak Fotosentez: 1-Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla Karbondioksit(CO2) ve Su (H2O)'dan besin maddelerini üretmesidir.

2-Işık enerjisinin kimyasal enerjiye dönüştürülerek glikoz ya da diğer organik bileşiklerde depolanması olayı.
Ziraat (Tarım) terimi olarak Fotosentez: Yeşil bitkilerin, güneş enerjisi ve klorofil pigmenti yardımıyla karbondioksit ve su kullanarak besin maddelerini üretmesidir.
Ekoloji - Çevre terimi olarak Fotosentez: Yeşil bitkilerde klorofil ve ışık yardımı ile topraktan alınan su ve havadan alınan karbondioksitin birleştirilerek karbonhidratların meydana getirilmesi olayıdır. Burada güneşin radyant enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür.
Beslenme ve Diyet terimi olarak Fotosentez: Yeşil bitkilerin ışıkta basit bileşiklerin karmaşık yapılı organik moleküller yapması.

Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri:

Sponsorlu Bağlantılar
Dost Site