Ansiklopedik Bilgileri Alfabetik Olarak Görüntüleyebilirsiniz.

Tür Nedir?

Fen Bilimleri terimi olarak Tür: Birbirleriyle eşleştiklerinde kendilerine benzer ve üreme yeteneği olan canlılar oluşturan canlı grubu.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimi olarak Tür: Cinsin altında sıralanan şeylerdir. Gerçeklikleri farklı olan şeylere "bunlar nedir?", diye sorulduğunda alınan yanıt türü gösterir. Cinsle karşılaştırıldığında içlemi çok olan şeyler türdür.
Edebiyat terimi olarak Tür: Edebiyatta ortaya konan eserlerin konu ve hedef kitlesi açısından sınıflandırılmasıdır.
Biyoloji terimi olarak Tür: 1- Doğada yalnızca kendi arlarında üreyerek verimli döller oluşturabilen, ortak bir atadan gelen, benzer bireylerin meydana getirdiği topluluktur.

2- Taksonomik sınıflandırmanın temel birimi; evrimsel olarak birbiriyle yakından akraba ve benzer olan organizmaların oluşturdukları aynı soydan gelen populasyon grubundan oluşmuştur.
Ziraat (Tarım) terimi olarak Tür: Canlıların sınıflandırılmasında en küçük birim türüdür. Birbirleriyle çiftleşebilen kısır olmayan, döller oluşturabilen, ortak bir kökene sahip, yapı ve görev bakımından benzer organizmalardır.
Dil ve Anlatım terimi olarak Tür: Çeşit, cins.
Müzik-Dans terimi olarak Tür: Aynı özellikleri taşıyan öbeklerin, varlıkların ya da yazıların her biri, çeşit, cins.
Turizm ve Otelcilik terimi olarak Tur: 1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet.

2- Dolaşma, turistik gezi.

3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.
Genel Türkçe terimi olarak Tür: Ortak özellikleri olan, kendi aralarında döllenerek üreyebilen canlılar grubu.
Ekoloji - Çevre terimi olarak Tür: Canlılar sistematiğinde cinslerin taksonomik alt birimleridir. Türleri oluşturan bireyler birbirleri arasında melezlenip fertil döl verebilirler. Aynı türden olan bireyler arasında morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri yönünden önemli farklılıklar yoktur. Örneğin, aynı türdeki bitkilerin yaprak, çiçek, meyve ve tohum yapıları büyük farklılık göstermezler.
Atletizm terimi olarak Tur: Pistin çevresinin bir kez dönülmesi. Pistte, her bir dönüşe verilen ad. Genellikle 400 m olur.
Bisiklet terimi olarak Tur: Bir günden fazla süren etaplı yol yarışlarına verilen ad.Belli şehirler arasında takımlar halinde yapılıp profesyonellerde 280km. ve 26 güne kadar çıkan uzun soluklu yarışlardır.Örn:Fransa Bisiklet Turu,Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu.
Veteriner Hekimliği / Hayvancılık terimi olarak Tür: Çevre koşulları ne olursa olsun değişmeden kalan belirli görüntüler yönünden birbirine benzeyen ve bu özellikleri döle geçiren, çiftleştiklerinde döl verim yeteneğine sahip (fertil, doğrugan) döller veren bireylerin oluşturduğu gruplara tür denmektedir.

Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri:

Sponsorlu Bağlantılar
Dost Site